Då vågade jag

Ursäkta, jag ska ta bort texten, sitter i skolan och skriver en text som ska lämnas in till tidningen imorgon på Sv f. ;P sorry, ska ta bort! Måste fortsätta med den hemma...

Då vågade jag

Det var varmt ute, fåglarna kvittrade och gräset började bli grönt. Medan jag gick barfota i på de varma stenarna på vägen sjöng jag på Idas sommarvisa. Jag var så glad över att sommaren äntligen snart var här. Mitt hår var nästan lika gult som solen. Mina ögon glittrade och var dessutom lika mörkblåa som vattnet i en sjö. Allt jag kunde tänka på just nu var att jag äntligen skulle få träffa min pojkvän David snart. Han har varit i Turkiet i två veckor. David bor inte alls långt ifrån mig, ca 1 km ifrån.

När jag kom fram till en korsning några minuter senare stannade jag, helt plötsligt blev allt tyst. Jag kände en vind, den tog tag i mig ganska rejält. Jag tittade åt höger, där kom en bil så otroligt fort att jag nästan inte hann att blinka så hade den åkt förbi. Jag tittade snabbt åt vänster. Där gick David och tittade på mig med en hjälplös blick. Han skrek, men jag kunde inte riktigt förstå vad han skrek, för sen blev allt bara svart...

-Amanda!? Hallå? Mamma är här, jag lovar! Snälla vakna!

-Va? Vart är jag? Vart är David? svarade jag lite stressad.

-Jag är ledsen, men lugna dig nu gumman svarade hennes mamma tyst.

Det var nu jag kände paniken, den här riktigt läskiga känslan som verkligen fick mig att vilja dö här och nu. Jag började gråta, vad menade hon? Var han död? Var han svårt skadad? Eller vad menade mamma?

Jag somnade om, jag var så fruktansvärt trött efter att gråtit flera timmar. Jag kunde inte tro att det var sant! Min älskade David borta för alltid. Alltid.


Akut besök.

Orkade inte skriva färdigt "ur Nisses tankar" Men Den nya skötaren (Janni) och Nisse fungerar som vattnet och trädet lixom! :D Är ganska skönt nu att hon finns för Nisse där nu. Ni ska få reda på varför..

Onsdag 24 Mars -Challe till akuten!
Jo, det stämmer, här sitter man med kryckor och jag får inte rida på 6 veckor! Jag har haft panik! Janni och jag hoppade med hästarna i paddocken. Hon hade Nisse och jag Lugge. SEn bytte vi häst, medan vi höjde hindret 1 hack. Jag hade lite bråk med Nisse, då han ville springa ut ur paddocken efter hindena, och bara drog. Sen gick det bra. Vi kom mot ett hinder i galopp, sen flög vi över men landade fel då avstondet inte blev bra. Nisse landade på knäna och jag med. Då var det ju bara att åka till akuten. Nisse mår fint, men inte jag.. japp, vill ni veta ngt mer så får ni la komentera (;



Massa skojj!

Skrivet ur Nisses tankar.. (säjer vi) xD

 Jahaopp! Igår när jag stog i hagen och filofisera kom det en lite anorlunda bil som inte brukar vara här, ur den kom två tjejer. Charlotte och nån mer som jag tror hette Janni. De gick in i stallet och grejjade förfullt. Sen kom de ut med ett sånthär rep och kom till mig, jag kom till dem och de gosade jättemkt med mig inne i stallet och jag fick Lördags godis. Sedan så kom Janni med sadeln och tog på mig, jag blev lite arg och började nafsa lite när de spände sadelgjorden, men jag sluta så fort jag märkte att det inte var någon fara och att de tog det lungt!
De tränsade mig och vi var på väg mot grus saken där alla hästar får jobba.

Ska till ett stall nu, måste rusa, men ni får veta mer sen! //Charlotte

Teddypadd

Teddypadd, ska förmodligen köpa nån gång oxå..


Hoppträns te Nisse

Är kär i tränset och måste ha! Ska köpa (: Billigt och bra! hihi..


Nisse ska bli röd!

Fick de här settet av Syrran till Nisse! (: Bilderna är tagna av http://hooks.se.
Ska jag ha i tävling, träning och transport.
Fleécetäcke, benlindor, grimma & grimskaft!





Bloggen: gurksnutten!

Namnet: Gurksnutten kom inte bara sådär upp i mina tankar för att jag inte hade ngt annat att heta. Det fanns nämligen en kanin som min mamma och jag tog hand om. Vi hittade honom helt smal och så ute och tog in honom. Han blev starkare och hans älsklings godis var gurka. Vi var tvugna att hitta på ett namn åt honom, vi kallade honom "snutten" en par dagar då mamma kom på att han kan heta "gurksnutten" ist! Han åt och han var jättesnäll han var gosig och så. Men han var alltid smal. Alltid! Vi fick honom aldrig att gå upp i vikt soppas mkt att inga koter syndes. Rebenen syndes ju iaf inte, men massa kotor typ.  Han var en spec kanin, vi vet inte om han hade någon missbildning eller om han var sjuk på ngt sätt, för en dag hittade vi honom död..

Bloggen skapades inte för allt längesen! Jag har haft blogg tidigare här på http://blogg.se men då jag designade den så mkt att den slutade att fungera >< Haha, ja jag vet! Men nu har jag faktist inte designat den sååå mkt! Förr var det typ en ny design för varje dag, pga att jag hade jättetråkigt under julovet (: Ps, jag ÄLSKAR att blogga här på blogg.se, så börja du med tkr jag, om du inte redan gör det förståss.
10 Februari 2010 blev denna blogg uppfunnen! Design kommer bli en ny nån gång i bland, men inte alls så ofta. Nu är jag supernöjd med den jag har faktist, så mm! (; Skriver även lite på http://bilddagboken.se och http://facebook.com
Bdb: Luz-de-la-luna
Fb: Charlotte Lundström

Jag älskar att titta på andras bloggar, så du får gärna länka din blogg till mig och jag länkar vidare, men då ska även du länka min blogg! (:

Jag älskar om folk kommenterar elr undrar något. Så skriv påååå.. =p

Har tråkigt..


Rida på gärdet..

Jahå. Jag tänkte bara säja min åsikt om de här att rida på ett gärde med en häst. Det är självklart massa bra träning för hästen att gå/springa i snön. Men! Det finns endel som rider när det är kanske mellen ½-1 meter snö på gärdet! Det tycker jag är helt j*vla fel! Att rida när det är så mycket snö och tvinga hästarna att trava och galoppera är sjukt elakt tkr jag. Tänk er själva att springa i den snön! Hästar är starka djur, men det finns nog inte många djur som klarar av att springa i 1 meter snö heller! Många har hittat rådjur som ligger på vägen och är helt utmattade för att sprungit i den höga snön. Det som kan hända om man rider när det så mycket snö är ju att hästarna kan helt enkelt slitas på benen så otroligt mycket att den kanske aldrig klarar att hoppa, elr att den måste bli promenadhäst eller så. Det finns många hästar som har blivit förstörda pga det. Tycker det är synd när det är så vackra snälla djur som gör allt för oss människor. Vad ger vi dem tillbaka?

Sen är det ju såhär. Att alla håller inte med mig, och det är så att det är inte alltid alla som gör det, men jag klagar inte på någon speciell person. Det finns måånga som gör så. Alla kan inte älska varandra, ja hur vore det om alla gjorde det?? (: Så ta inte åt dig om ni tror jag klagar på just dig som läser detta. Jag är inte arg på dig. Jag tycker bara helt enkelt inte om när vissa människor gör så mot sin häst.

Charlotte Lundström

Tänkte skriva lite om just mig!

Namn: Charlotte Lundström
Ålder: 15 år
Född: 26 December 1994
Längd: Ca 1.60 cm
Vikt: 45-50 kg, kommer inte riktigt ihåg..
Bor: Ute på landet utanför Degerfors och Strömtorp!
Familj: Hela familjen består av 7 st med mig. 2 tjejjor och 3 pöjker (;
Djur: Massa kaniner, 2 katter och ½ häst, haha som jag inte äger helt ännu (;

Jag är en glad tös på just nu 15 år. Som ni ser så fyller jag ganska sent på året och jag är inte så nöjd med det. Jag har 2 allra bästa vänner i mitt liv, och några bra och några sämre utanför. Jag har inte alls många att umgås med på fritiden. Mitt hus består av 7 rum, 2 hallar och kök, toalett, tvättstuga osv. Jag äger ett stort rum i huset. Där inne har jag mängder av hästsaker, affisher och sånt. Jag har en digitalkamera som jag gillar att fotografera med. Mitt fotointresse har inte varat så länge. Mitt hästintresse har jag haft sen jag var liten. Fast jagbörjade utveckla min ridning när jag var 11 år. Många säjer att jag är duktig på hästar och jag får rida de flesta hästar mellan himmel och jord. Jag trivs bra med känsliga typen av hästar, sånna här man får ta det lungt med men ändå vara bestämd. Jag hatar lata hästar ;)
När jag blir äldre skulle jag vilja tävla med hästar. I Hoppning, enkel dressyr och lite western. Min favorit är nog Hoppning. Vet inte vad jag ska skriva mer, men undrar ni något så får ni jättegärna fråga på och jag älskar när folk kommenterar!

Minatyr

Har gjort de flesta bilder i minatyr, då det såg förskräckligt ut med stora bilder på en liten blogg xD

Ny blogg-design


Har gjort en ny blogg-design för jag har haft tråkigt.. (:


Mixmix

Bara lite så ni vet så mixar jag lite med menyn, men det funkar inte =)

Full fart på Lottan =)

Grejjerna kom inte idag, men kanske på onsdag.. Ps. Rubriken är tagen av en kommentar jag fick på Facbook. Hade inget annat att skriva, men det stämmer ju! ;)

Skrev en några rader om Nisse dedär med skötare. Får väl se hur det går =) Klicka här för att se annonsen.
Dagen har gått fort, men jag har gjort så extremt mycket idag! Kortfattat:

» Har städat rummet (inte färdigt men nästaaaan)
» Har skruvat upp hela tv hyllan, mer död än levande typ!
» Fått tv hyllor i huvvudet!
» Skrikit efter en bamse spindel som satt i hyllan och glodde med sina morrande tänder x) Jo, jag fick ta bort den inte mamma ;P :@
» Bråkade med massa skor i morse, eftersom jag inte hittade några, då kasta jag dom i väggen men dom studsade tbx! *Grr..*
» Tv kanalerna och boxern slutade fungera i båda mitt rum o i köket, så dem slogs jag med ettag, men se när mamma kom funkade de såå bra igen! =D
» Skruvat mig blåsig i nävarna! Pappa bara: Dedär måste man skruva upp med borrmaskin! Jag: Ächh, jag klarar det med en skruvmejsel. Pappa: Ellerhur..
Jo, men jag klarade det!! *Stoltast*
» Min hand är frisk, inge ont alls längre! ;o Igen..
» Varit i stallet lite bara
» Och joggat, sprungit och gått riktigt fort så mina lungor visste nästan inte vad andas betyder! Mina ben vek sig och ramlade ihop till senap!
» Och skolan såklart!
» Ledig på Onsdag, ♥studiedag!♥
 






Utrustning

Snodde denna från denna blogg =)

VAD HAR DU FÖR... (HÄSTUTRUSTNING)

hoppsadel: har ingen
dressyrsadel: har ingen
aachenträns: några
pullarträns: 1 tror jag ;$
remontträns: ingen
hjälptyglar: inspänningstyglar i läder och gummi, gramantygel.
framskydd: Kommer inte ihåg märkena, men ljusblå är ett par och svarta ett par.
bakskydd: Svarta bak
sadelgjord: 2, med gummi och utan. Använder den med gummi i.
ridtäcke: Ett mörkblått, märket som sagt ;P
täcke: märket ;$ Men ett från hööks/regntäcke/brunt. Ett grönt regntäcke. Fleecé täcken 2 st, blå och grå.
pannband: De som tillhör tränsen
transportskydd: benlindor röda, täcke blått.
bett: pelham (används dressyr) vanligt d (hoppning) och passoa (jag har en käk sak under bettet så det finns en gräns på tryckandet typ ;P) (uteritt)
luva: hehe, har inga x)
tyglar: tyglar tillhörande träns, och två st lädertyglar till pelhamb.
padd: en bomull
stigbyglar: säkerhetsstigbyglar med en boiin x)


VAD HAR DU FÖR... (RYTTARUTRUSTNING)
hjälm: nån vanlig sak ;)
stövlar: har sheps ist (stavning?)
säkerhetsväst: Har ingen
ridbyxor: Ljusblå rutiga/helskodda. Mörkblåa/helskodda. Mörkblåa/skodda. Ljusblåa/knäskodda. Massa blå XD
ridtröja: Så många typ
ridstrumpor: Många!
sporrar: Junior x) (Ganska snälla sporrar)
handskar: Allt från tjocka till tunna! :)
spö: Svart/Dressyr Svart/Hopp
ridjacka: Reflex vinterjacka. Klubbjacka. Regnjacka.
ridväst: Blå, gräddvit och lilaröd.
ridskor: Nå från börjes
chaps: Börjes
stallmössa: Massa :D


Varit hos Malin idag

Just nu är det något jag värkligen vill.. Att rida i ett ridhus med Nisse. Att få hoppa oxå .. Var hur längesen som helst ju jag red i ridhus! :$

Har haft en jätteskojj dag idag! Matilda sov här i natt och vi vaknade runt 09.00 (fast hon tidigare som vanligt) Vi tittade på tv. I mitt rum! Ni förstår att jag har fått alla kanaler och ny boxer m kort i. Så nu slipper ja iaf sitter och titta på samma dvd filmer 10.000 ggr om ;S.
Imorgon kommer tv hyllan hem som pappa köpte till mig. Bild kommer =D Snäll pappa man har helt plötsligt.. :P

Han skulle köpa en större tv åt mig, men det blev inge bra, de flesta av er Challe -blogg läsare bryr er nog kanske inte så mycket.
Min blogg besöks inte spec ofta längre x) KansKe för att JAG är lat med att lägga in inlägg, ilr vad tycker ni!??
 Lite, snålt med kommentarer på senaste..

Har varit och hälsat på Malin idag, dit jag ska flytta Nisse till våren (: Käkade massa glass, tittade på Gabriels fina leksaker, pratade halsen av mig, tittade på när Malin mockade och när Gabriel kasta sig i pappers- ströt i boxarna, och pysslade och körde pulka en sväng bakom Splash! (; Hade skojj och såklart får jag inte glömma att hunden Hugo var söt!

Funderade lite lätt på en sak, om jag kanske skulle kunna bara skaffa en seriös skötare till Nisse, bara nån som kanske skulle vilja hjälpa till 2 ggr i veckan elr nått. Det är väl inte förbjudet att ha lite hjälp eller fråga nån? Skulle vara kul om någon skulle vilja hjälpa till och få nån mer kompis kanske? =)

Jag har väl inte glömt något? KOMMENTERA!

- Stora hästen är Rufus/Ardenner. Lilla är Splash/Shettis (; -









Tissel o Tassel ;)

Mums på det fina vädret !!<3 (Varför är jag så dålig på vad man kan ha för bloggrubriker??

Skolan idag kändes ju iaf bättre idag än igår. Hade NP i Svenska- Muntligt. Elin pratade ju faktiskt mest, men jag fick aldrig tid att prata x) Fast jag pratade ju förståss! Jag tror iaf att hon fick lite högre än mig, men ingen får iaf IG tror jag (: Ska öva på So idag, eftrsom jag har prov imorgon. Ska te stallet och rida Pisis sen, det kommer nog bli piggt, men bara att jobba ner damen! ;) Måste bara säja att jag har fått massa kanaler till tv:n nu så jag e glad! Ska förhoppningsvis ta över Nisse lite mer till sommaren oxå, pappa gick med påt!! :D
Puss o Kram på alla Challe- blogg läsare!!


bloglovin
RSS 2.0